Вести

"Метал" ускоро огранак РБ "Колубара"

Директор Рударског басена „Колубара” Милорад Грчић, са сарадницима, данас, је био у радној посети запосленима у производним погонима „Колубара Метала” у Вреоцима.
 
Како је истакао Милорад Грчић, директор РБ „Колубара”, издвојено предузеће „Колубара Метал” технички и кадровски је најопремљенија металска фирма у Србији и апсолутно оспособљена за све врсте ремоната багера и производних система у систему површинске експлоатације угља. Овом приликом најавио је да ће, најкасније, за неколико недеља, „Колубара Метал” поново бити интегрисана у РБ „Колубара” као огранак.
 
-После сагледавања и анализа стања, као и увидом у могућности, капацитете и потенцијале „Колубара Метала” јасно је зашто су постојале жеље да „Метал“ буде приватизован, а самим тим да РБ „Колубара“ и српска електропривреда теже функционишу – рекао је Грчић и изразио задовољство што је учествовао у пројекту враћања „Колубара Метала“ у систем РБ „Колубара“, чиме ће бити обезбеђена стабилност и континуитет производње угља и електричне енергије у Србији.
 
Драган Јовановић, директор „Колубара Метала“ захвалио се представницима менаџмента и синдиката РБ „Колубара“ на посети, и овом приликом истакао захвалност директору Милораду Грчићу на великим заслугама и ангажовању у повратку „Метала“ у систем електропривреде.
 
Овом приликом, Драган Јовановић је најавио да ће сви радници „Метала“ после припајања бити радници „Колубаре“.
 
„Колубара Метал” је предузеће од виталног значаја за РБ „Колубара”, највећег произвођача угља у српској електропривреди. Од угља који РБ „Колубара” производи за потребе енергетског система Србије, производи се скоро 55 процената електричне енергије у држави, чиме је РБ „Колубара” главни ослонац националне енергетске безбедности.
 
У систему производње електричне енергије у Србији, „Колубара Метал” је значајан сегмент, као носилац послова на одржавању рударске опреме, чиме се обезбеђује ефикасност и стабилност производње угља на коповима.
 
До одлуке о припајању „Колубара Метала” оснивачу, РБ „Колубара“, дошло се на основу свестраног сагледавања пословања и статуса „Колубара Метала” и важности овог предузећа за РБ „Колубара” и ЕПС.  Заједничким радом представника РБ „Колубара”, „Колубара Метала”, синдиката, ЕПС-а и Министарства енергетике Републике Србије, након неколико месеци интезивног ангажовања, „Колубара Метал” поново постаје део РБ „Колубара”.