Вести

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука стартовала из Обреновца

Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука до сада је 12 пута прошла кроз Обреновац, а по први пут ове године нашој општини је припала част да трка стартује из нашег града. Наиме, 176 такмичара из 30 земаља света је данас кренуло из месне заједнице Ушће ка Бања Луци. Трка траје од 18. до 21. априла и подељена је у четири етапе, а њена укупна дужина је 780 километара.

Владимир Куваља, директор бициклистичке трке Београд-Бања Лука, рекао је да је трка значајна по томе што се од ове године налази у првој категорији Светске бициклистичке федерације као и да то значи да ће бити квалификациона за одлазак на Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Милош Станковић члан Већа Градске општине Обреновац је истакао да Обреновац итекако има шта да понуди што се тиче спортских и туристичких потенцијала. Изграђен је велики број бициклистичких и тркачких стаза у самом Обреновцу, граду спорта, који би у будућности могао постати синоним за најквалитетнији бициклизам у Југоисточној Европи. Он сматра да ће ова трка помоћи да се продубе економски и пријатељски односи људи са обе стране Дрине.

Прва етапа, од укупно четири, колико ће се возити током овогодишње трке, возиће се из Обреновца до Власенице у дужини од 240 километара. Љубитељи бициклизма ће уживати у чак четири такмичарска дана, а циљ трке је у недељу, 21. априла, када ће се возити спектакуларни кругови у Бањалуци.