Вести

Изградња цркве у Месној заједници Ушће

Градскa општинa Обреновац и Електропривредa Србије издвојиле су средства у износу од по 500 хиљада динара за изградњу новог храма у Месној заједници Ушће.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је ово радостан дан за све становнике Ушћа.

- Мислим да је јако значајно да поред храмова које смо изградили у Скели, Дражевцу и Малој Моштаници започнемо са интензивном изградњом и овог храма. Након освештања темеља коме је присуствовало више стотина грађана Ушћа овог пролећа кренућемо у интензивне радове како би што пре видели обрисе новог храма. Извођач радова са којим смо имали састанак је искусан у оваквим врстама посла. Црква ће бити сличног облика и величине као crkva у Јошеви и примерена величини села Ушћа и броју мештана. Ова црква ће у наредним деценијама бити место окупљања свих наших верника са Ушћа. Ми ћемо и поред ових средстава наставити да помажемо и током године како би што пре почела богослужења у овој цркви. Мислим да ће овај објекат, поред цркве у Скели која ће бити завршена у наредних годину дана, бити украс хришћанства у овом делу Посавине - казао је Чучковић.

Милорад Грчић, в.д. директора ЕПС-а, рекао је да је на захтев Савета месне заједнице Ушће та компанија помогла изградњу храма.

- Ушће је једно од последњих села које нема изграђен храм. Реално је да у наредне две године општина Обреновац, заједно са привредним субјектима који гравитирају у овој општини, помогну изградњу овог храма и да коначно Ушће добије цркву какву заслужује. Желим да истакнем да се после разних дешавања коначно створила слога у селу и честитам им на томе. Такође желим да сви заједно помогнемо и урадимо све што је потребно како би што пре у овом храму почела богослужења - казао је Грчић.

Синиша Ђотуновић, председник Савета месне заједнице Ушће, позвао је све мешане и добротворе да помогну у даљој изградњи храма са надом да ће Ушће у најскорије време имати потпуно изграђену цркву.