Вести

Испуњен годишњи план производње у РБ "Колубара"

Рударски басен „Колубара“ испунио је током ноћи између 24. и 25. децембра годишњи план производње, ископавши на своја четири површинска копа укупно око 29.971.000 тона лигнита – речено је на новогодишњем пријему одржаном данас у лазаревачком Центру за културу, који је менадзмент овог привредног друштва организовао за сараднике и представнике локалих институција.

Директор Милорад Грчић овом приликом посебно се захвалио на залагању запосленима у директној производњи, којиу врло тешким условима успевају да остваре, па чак и премаше планиране билансе.

– „Колубара“ је ове године, упркос многим изазовима, забележилапозитивно пословање, остварила планове и постигнла неколико рекорда у производњи. Такође, трасирали смо пут за велике инвестиције које ће омогућити да и у будућности будемо у позицији да производимо довољно угља за снабдевање термоелектрана у нашој земљи – навео је Грчић и подсетио да је један од највећих успеха ове године повратак „Метала“ у систем „Електропривреде Србије“.

Председник Синдиката РБ „Колубара“ Миодраг Ранковић је, честитајући свим запосленима на постигнутим резултатима,  рекао:

– Синдикат ће се у будућности, као и до сада, из све снаге борити за права радника. Желим вам срећне предстојеће празнике и надам се да ће наредна година  бити још успешнија од претходне.