Вести

Градски функционери донирали књиге библиотеци у Обреновцу

Градски функционери донирали књиге Библиотеци „Влада Аксентијевић” у Обреновцу
 
Заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић су, у име Града Београда, донирали књиге Библиотеци „Влада Аксентијевић” у Обреновцу. Они су у друштву заменика председника општине Обреновац Мирка Вранешевића и директорке библиотеке Иване Јаношевић обишли зграду која је оштећена у мајским поплавама.
 
Андреа Радуловић је навела да је донација ових књига један од низа пројеката везаних за „Дечју недељу”, која ће се одржати следеће недеље. 
 
– Задовољство ми је што се уз подршку Града Београда враћа некадашњи сјај библиотека, јер читањем књига деца могу да унапреде своје знање и да своју креативност испоље на прави начин. 
 
Драгомир Петронијевић је нагласио да ће Град Београд, као што је и обећано, учинити све да се београдским општинама које су претрпеле штету од плоплава живот врати у у нормалу.
 
– Захваљујемо свим грађанима који су доносили књиге у Скупштину града Београда. Сакупили смо око две стотине педесет наслова, које смо данас и донели, а доносићемо их и током наредних дана. Помоћи ћемо и у обнови просторија, о чему смо управо и причали са директорком библиотеке – рекао је Петронијевић.
 
Он је позвао све донаторе који су у могућности да помогну обреновачкој библиотеци да се јаве Скупштини града, и на тај начин помогну да се ова библиотека што пре обнови. 
 
Ивана Јаношевић, директорка библиотеке, навела је да су поклоњене књиге издања писаца српске књижевности које ће првенствено користити средњошколцима и студентима.  Она је додала да су део ове донације и издања из области психологије и дечје књиге.