Вести

Гради се нови мостић у Забрану

У излетничкој шуми Забран су у току радови на изградњи новог пешачког моста преко канала до долме. Нови мостић ће бити завршен до средине августа, а налазиће се преко пута улаза на трим стазу. Радови се изводе паралелно са изградњом пешачких и бициклистичких стаза дуж Забранског пута, те ће по њиховом завршетку, ово омиљено место Обреновчана пружити могућност за коришћење стаза у дужини од 10 километара, рекао је директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић.

– Нови мостић се гради у дужини од 12 метара и то синхорнизовано са радовима на пешачко бициклистичкој стази, тако да ћемо буквално направити велики прстен за рекреацију око Забрана. Испоштовали смо иницијативу грађана како би сви рекреативци лакше могли да пређу на долму на којој је боље трчати – казао је Андрић.

Он је истакао да се радови, као и сваке године, изводе и у форланду, најпре се врши чишћење од блата, а затим се обавља пресипање шљунка преко постојеће плаже.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић је нагласио да ће изградња моста употпунити спортско рекреативни садржај у Забрану и закључио да ће посетиоци моћи безбедно да се рекреирају било шетњом, вожњом бицикла или трчањем.