Вести

ГЛИШИЋ: ОПОЗИЦИЈА ЖЕЛИ НА ВЛАСТ БЕЗ ИЗБОРА И ВОЉЕ ГРАЂАНА

Председник извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић био је гост Јутарњег програма на ТВ Информер и том приликом говорио о прозападним протестима, њиховим организаторима, али и о ономе што ову Србију мења на боље - мудрој политици председника Александра Вучића и мерама које је донео зарад рапидног мењања животног стандарда у Србији!

"Право ове државе и грађана је да бирају и да сами одређују свој пут. То не треба више да буде ни тема. Сматрате да се променило расположење у Србији? У реду, идемо на изборе - рекао је Глишић и дотакао се Бошка Савковића, "носача" лутке обешеног председника Вучића на прозападним протестима. "

"Рекли су да је држава убацила неког агента на протесте. Савковић је редовни гост управо тих медија и њихова перјаница. Лицемерје у правом изворном значењу. Вама на том скупу говори Драган Бјелогрлић Бјела, глумац, али насилник. Претукао човека, онда се појавио и каже "ја сам против насиља". Онда каже ова земља је пропала. Он зарађује као холивдуска звезда. То што си добар глумац, не значи да си добар политичар и човек. Насилник си, тукао си човека. Лицемерје је њихова политика. Миливојевић, на пример, замислите човек који позива да се нечије дете затвори у шахт. " , рекао је Глишић.

Након погледаног снимка језивог насиља Бјелогрлића над Гагом Антонијевићем, Глишић је рекао да би тако изгледала и Србија да је се дочепају управо ти говорници са прозападних скупова.

"Ево борба против насиља, удара човека, лактом, песницом, он вам је главни говорник на протесту. Замислите кад би он дошао на власт... овако би то изгледало, све би песничили ко се не слаже са њима. ", рекао је Глишић.

Глишић је рекао да поруке које је синоћ председник Вучић послао у свом обраћању живот значе.

"Други део порука које је председник Вучић послао то је живот. Пензије, раст плата, осам мера које рапидно мењају на боље животни стандард свих. Све остало што је изнео јесте нешто што гарантује да ће Србија да настави да се економски развија. ", рекао је Глишић, а затим су погледали кратак видео-снимак јучерашњег обраћања председника Вучића, током којег је донео 8 важних мера за виталност државе.

"Ово је одговорност, борба за живот, опстанак, али и сваког грађанина. То показује марљивост и рад који власт улаже у ову земљу. То је доношење тешких одлука. Некада нисмо разумели зашто су неке одлуке доношене. Па управо због овога, да наша земља буде здравија. Двоцифрен број изграђених путева данас. Кад је то било? Ви сада имате стотине километара ауто-путева који мењају крвоток Србије. То је нешто што је било незамисливо. Коју је то фабрику затворила Српска напредна странка? Па ниједну, али стотине их је отворила. Дотакли смо се филмске индустрије... негде је мањи, негде већи, али је свуда напредак. У свакој сфери смо напредовали.на", напомиње Глишић.

"Хоће на власт без избора и воље грађана. Нека дође на власт ко год, ако га народ изабере. Хоћете Срђана Миливојевића? Људи, изаберите га. ", додаје Глишић.

Глишић је истакао колико је за Србију добро мудро вођење политике и државе!

"Мере су стигле у прави час. Свака од тих мера унапређује живот у појединим сегментима. Ове мере нису одједном. Неко је добро водио државу, неко је добро рачунао и створио новац. Неко је марљиво и вредно радио, створио простор да има новца и да га усмерава на овакве ствари. Видећемо у наредном периоду како ће та економска клима изгледати, да видимо да ли има новог простора да се створи нова економска вредност, из које можемо да се определимо за нове мере. Ни избори неће да ометају да се тако нешто спроведе. Постоје неки рокови за изборе у којима они могу да се подрже. Мој лични став, хипотетички додуше, ако би то могло сад у недељу да се одржи, било би најбоље. Па нека грађани кажу јесу ли ово лоше мере, да ли је све оно што је пре 2012. године било добро, ако је добро, хајде да вратимо. Нека народ изабере, народ је и нас бирао! ", истакао је Глишић.

Говорећи о протестима и опозицији, Глишић каже да они немају шта да замере и да је трагедија оно што опозиција чини.

"Они генерално немају шта да замере. Повећање плата и пензија? Изградњу? То је замерање реда ради, замерио сам ти да ти замерим. Мислим да они призивају несрећу да се деси или трагедију, и на томе желе да профитирају. Сетите се короне. Сваки дан су навијали да бројке буду веће... да неко умре, па да председник Вучић буде крив. Против короне су се борили уласком у Скупштину. Спаљивање Скупштине би им помогло да се реше короне. Нигде у свету немате да је то неко злоупотребљавао. И раније су се дешавала масовна убиства у Србији. Некоме се у глави нешто деси, узме оружје, убије... Али никада опозиција није толико злоупотребљавала. То је трагедија! ", закључује Глишић.

Извор: ТВ Информер