Вести

ГАШИЋ: ОД ДАНАС НА ТЕРЕНУ 24 САТА СА ГРАЂАНИМА ОБРЕНОВЦА

Министар одбране Братислав Гашић, кога је Влада Србије данас поставила за координатора свих активности на отклањању последица поплава и пружања помоћи грађанима у Обреновцу, рекао је да је добио задатак да учини све како би се у што скорије време успоставио и вратио нормалан живот у ту општину.
 
Војска Србије ће током дана у Обреновцу поставити две велике војне болнице, а биће распоређени и припадници Атомско -биолошко-хемијске одбране (АБХО) који ће обављати асанацију и дезинфекцију терена.
 
Гашић, који је после отварања паневропског конгреса војне медицине отишао за Обреновац, рекао је новинарима да ће он и припадници Војске Србије од данас 24 сата бити на терену са грађанима те општине.
 
"У року од четири сата поставићемо две велике војне болнице и комплетан АБХО са свим водовима биће тамо", рекао је он.
 
Према његовим речима, у Обреновац ће бити послата и ветеринарска служба, све слободне машине из овог краја којима војска располаже, као и велики број војника.
 
Гашић је рекао и да до петка мора да буде завршена асанација, чишћење и дезинфекција терена.
 
Гашић је претходно отворио 3. Паневропски конгрес војне медицине на Топчидеру.
 
Гашић ће, у име Владе Србије, руководити активностима на обезбеђивању животних услова у Обреновцу и пружању помоћи грађанима и организацијама који су претрпели штете и отклањању последица поплава, наведено је у саопштењу после данашње седнице Владе.