Вести

ЕПС донирао нова возила Дому здравља у Обреновцу

Захваљујући донацији ЕПС-а Дом здравља у Обреновцу обновио је свој возни парк. Ова установа је добила два нова реанимобила као и четири нова патронажна возила, која су комплетно опремљена са најсавременијом опремом.

Директор Дома здравља у Обреновцу, др. Обрад Исаиловић казао је да је ово веома значајан дан и да ће у будућности здравствена заштита у граду бити знатно боље организована.

-Желимо да наши пацијенти знају да имају најбољу здравствену заштиту, да бринемо о њима и да им улијемо сигурност. Велику захвалност дугујемо нашим донаторима, људима који разумеју све проблеме нашег здравственог система, пре свега наш суграђанин Милорад Грчић. Такође и директору Ватроспем-а Драгиши Маринковићу који нам је поклонио један реанимобил са комплетном опремом. Ова возила служе нам за рад на терену и потпуно су опремљена и идентична опрема налази се у возилу као и у служби хитне помоћи – рекао је Исаиловић и подсетио да је одговорним радом Влада Републике Србије успела да од првог новембра трећи пут повећа зараде медицинским раднцима.

-Када смо пре годину дана потписали уговор са ЕПС-ом за помоћ општини Обреновац, тада сам рекао да се Термоелектрана коначно после дуго година враћа својој кући. Под руководством господина Грчића ми смо били сведоци низа конкретних активности које су биле као резултат тог уговора. Од Јасеначког потока који је обезбедио мир и стабилност свим пољопривредницима у том делу општине, преко ватрогасног возила и нових санитета и возила за хитну помоћ као фактора стабилности и сигурности за сваког грађанина Обреновца. Разумемо да су новци који су опредељени за грејање Кртинске, Уроваца и Звечке огромни и да су далеко скупљи пројекти него што су ова возила. Ова возила пружају могућност да када су проблеми, попут можданих и срчаних удара или када дође нажалост до удеса да наши грађани буду збринути на квалитетан начин. У своје лично име и у име свих обреновчана велика захвалност ЕПС-у и Милораду Грчићу за данашњу донацију, баш на дан када је слава Дома здравља. Ову прилику користим да честитам славу и свим запосленима – истакао је председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић и додао да се константно ради на усавршавању лекара како би они остајали у земљи и како би комплетна здравствена заштита била на највећем могућем нивоу.

Директор ”Електропривреде Србије” Милорад Грчић изразио је задовољство зато што Дом здравља добија нова возила на дан славе свети Врачи, која је позната и као слава лекара.

-Лекари су презадовољни и кажу да су возила одлично опремљена за ургентно реаговање. Видимо и да радови веома добро напредују на изградњи нове зграде Дома здравља. Многи су о томе причали, многе власти, али никад нису урадили ништа по том питању. У наредних месец и по дана верујем да ће радови бити завршени и да ће грађани добити бољу и комфорнију лекарску услугу. И после тога нас много посла чека, морамо да надонкадимо сво оно време у периоду када се није довољно радило у Србији – рекао је Грчић и подсетио да се у Обреновцу производи 50% српске струје.

-Наши стари суграђани знају да се Обреновац значајно развијао управо захваљујући ТЕНТ-у. После је наишао период где се није довољно радило. ЕПС има обавезу и законску и моралну да један део послова одради и да један део удобности и услова за живот, који су неопходни човеку у 21. веку, реализује. Ми ћемо наставити са реновирањем свих делова Дома здравља и Обреновца. Увелико је у току израда пројекта нове пијаце, где ћемо изградити и функционалнији и већи објекат. Пројекат реконструкције хотела је већ завршен и тиме ћемо се бавити у наредној години. Са грејањем настављамо, изградњом ,,Треће магистрале” побољшаћемо грејање у граду где тренутно није довољно добро и планирамо да топлификујемо села где прво радимо у Кртинској, Уровцима и Звечкој. Обреновац је познат по најбољем и најпоузаднијем систему грејања. Планирамо да комплетну металуршку индустрију, малу, средњу и велику, Обреновца и околине упослимо у наредих пет година и на самом ТЕНТ-у где нас чека много посла – најавио је Грчић и истакао да су сви ови пројекти могући зато што држава Србије иде напред.

-Обреновац чак можда и неки корак иде брже од самог просека општина у Србији. Свима је јасно да није започета изградња аутопута Сурчин – Обреновац не би данас имали ни компанију ,,Меи Та” која у овом моменту запошљава мало мање од 3000 људи – закључио је Грчић и подсетио да су овакви резултати данас видљиви захваљујући одговорној политици председника Републике Србије, Александра Вучића.

У присуству великог броја гостију и лекара у сали Дома здравља у Обреновцу уприличено је сечење славског колача, поводом славе Свети Козма и Дамјан, у народу познати као свети Врачи, слава лекара.