Вести

Додељене годишње карте за превоз најбољим студентима из Обреновца

У згради Градске општине Обреновац данас су подељене годишње карте за превоз најбољим стидентима са територије општине. Заменик председника Градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да је подељено 25 бесплатних карата.

- Данас смо поделили 20 бесплатних карата најбољим студентима из Обреновца из предузећа „Ласта" и пет бесплатних карата из предузећа „Банбус". Пет карата које је донирало предузеће „Банбус" наши студенти ће моћи да користе у периоду од годину дана на линијима које су у оквиру тарифног система Града Београда. Предузеће „Ласта" је поделило двадесет бесплатних карата које студенти могу да користе неограничен број пута на територији целе Србије. Ово је само једна активност којом подстичемо најбоље студенте, њихово образовање и жељу за стицањем нових знања. Општина додељује и годишње награде за најбоље студенте, а од следеће године ћемо свршеним студентима обезбедити стручну праксу у нашим јавним предузећима и управи. Након те праксе за најбоље ћемо видети могућности за запослење и перспективу у Градској општини Обреновац.

 

 

Милица Станишић, студенктиња Правног факултета у Београду, захвалила се на овој награди.

- Желим да се захвалим Градској општини Обренвоац на овој бесплатној карти. Нама студентима то доста значи јер нам омогућава да новац потрошимо на друге неопходне ствари, као што су књиге или стручна литература. Свакако и нашим родитељима значи и сигурно је једна велика ставка у буџету сваке породице маркица за превоз. Одлично је што са овом „Ластином" картом можемо путовати било где у Србији, што ћу сигурно искористити још колико овог лета.