Вести

До краја дана готова реконструкција Улице Вука Караџића

Током данашњег дана ће бити завршена реконструкција Улице Вука Караџића. Наиме, тренутно се изводе радови на другој и уједно последњој фази асфалтирања улице у дужини од 650 метара.

– Прва фаза је урађена прошле недеље. По завршетку радова ћемо инсистирати да се исцртају пешачки прелази и врате лежећи полицајци код вртића ”Цицибан”. Морам да наведем да су ови радови део системског решења које смо спремили за 2019. годину, најпре смо извршили поправку Улице Кнеза Михаила, затим Здравковићеву, реконструисали смо Улицу Војводе Мишића, остала је још само главна улица која ће бити завршена почетком наредне године – најавио је председник Скупштине градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић.

Обилазећи радове у улици, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић је искористио прилику да нагласи колики значај за живот становника имају дрвореди и зелене зоне.

– Наши суграђани су још 50-их година прошлог века то препознали па су направили ове дрвореде са обе стране улице који се састоје од 228 садница дивљег кестена и млеча. Ми смо у сарадњи са Институтом за шумарство 2015. године урадили елаборат о стању стабала у оквиру овог дрвореда, на основу тога се прати стање сваког дрвета у Улици Вука Караџића. Предвидели смо да догодине посадимо још 15 до 20 садница, ту се подразумева и вађење пањева на одређеним местима. То је опсежан посао који се мора ручно радити јер у тротоару постоје инсталације – казао је Андрић и закључио да је то све неопходно како би се очувао и унапредио постојећи дрворед.