Вести

Чучковић у Месној заједници Мала Моштаница

Градска општина Обреновац и Јавно комуналнпо предузеће Обреновац наставили су акцију разговора са грађанима по месним заједницама у сврху проширивања зоне одношења комуналног отпада. Данас је састанак одржан у Малој Моштаници са Саветом месне заједнице, председником Градске општине Обреновац Мирославом Чучковићем и директором Јавно комуналног предузећа Обреновац Зораном Лапчевићем.
На састанку је било речи о смањењу цене одношења комуналног отпада и о проблемима који муче грађане Мале Моштанице. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да ће цена бити смањена скоро за трећину.
- Ми пре свега очекујемо стопроцентну покривеност наше општине. У овим издвојеном месним заједницама као што је Мала Моштаница просечна квадратура кућа је 150 квадратних метара а цена за то је око 1.400 динара, док ће сада та цена бити скоро три пута мања и износити 550 динара. Циљ је да канте имају сви и да сви плаћају рачуне. Са овом акцијом ћемо наставити и у Конатицама, потписивање уговора се очекује ускоро и свака кућа у Конатицама као и у Малој Моштаници добиће канту и за цену од 550 динара ће моћи у одређено време да одложи свој отпад. Ми тренутно имамо десет камиона за одношење отпада, а пре само неколико месеци смо имали четири и ова опција уопште није могла да се разматра. Сада са бољом инфрастуктуром нашег ЈКП-а ћемо пружити могућност свим одговорним грађанима да свој комунални отпад одлажу на место предвиђено за то. На тај начин чувамо нашу животну средину и спречавамо све могуће штете - казао је Чучковић.

Директор Јавног комуналног предузећа Обреновац Зоран Лапчевић рекао је да ће начин наплате бити много повољнији за грађане Мале Моштанице.

- Разговарали смо са мешанима Мале Мошанице и предочили нови начин наплате који ће за њих бити много повољнији. Ми смо обухватили наплату домаћинстава од 100 до 200 и преко 200 квадратних метара у просеку то је рачун до 550 динара без ПДВ-а. Ако узмемо у обзир да је просечан рачун сада око 1400 динара нова цена од 550 динара је много јефтинија него до сада. Ми ћемо инсистирати на редовности плаћања јер са овако ниском ценом морамо имати велики број корисника како би наше пословање било позитивно. Циљ нам је да тамо где тренутно не износимо смеће, то у будућности почнемо да радимо и да свако домаћинство буде обухваћено услугом - казао је Лапчевић.

Мандарић Милица становница Мале Моштанице задовољна је новом ценом одношењем комуналног отпада.

- Ја сам до сада плаћала скоро хиљаду динара за одношење смећа, а ускоро ћу плаћати 550 динара. То је заиста велико смањење и хвала Градској општини Обреновац на томе. Ја се надам да ће увођење свих у овај систем смањити дивље депоније по Малој Моштаници и да ће наша околина бити заиста лепа - казала је Мандарић Милица.