Вести

Чучковић са мештанима насеља Дубрава

Представници Градске општине Обреновац обишли су данас насеље Дубрава које се налази између села Грабовац и Стублине. У разговору са становницима представници општине су говорили о плановима за наредни период, као и о побољшању услова живота у том делу Обреновца.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да временскке прилике погодују извођачима радова и да ће се радити током целе зиме.

- С обзиром да имамо лепо време дао сам налог да се крене у чишћење града. Закон каже да се до 1. априла не сме вршити прање улица, али температуре су такве да живот не може да чека те прописе, који су некада анахрони и не могу да одговоре захтевима грађана. Обреновац ће у наредна два дана бити у потпуности очишћен. Што се тиче изградње и реконструкције улица, такође ћемо искористити лепо време и урадити неколико улица током фебруара и марта. Мислим да је то јако значајно, јер показује одговорност и план. И показује да оно што ће се десити у априлу, а то су избори нема никакве везе са плановима Градске општине Обреновац. Од свих радова, пре свега мислим на изградњу и спајање саобраћајнице коју смо договорили са мештанима из Дубраве, а која везује то насеље и село Стублине. Такође ћемо извршити реконструкцију Савске улице на Забрежју, јер је та улица претрпела велику штету током реконструкције насипа на Перилу. За грађане Рвата ради се реконструкција улице Кнеза Симе Марковића, чије санирање је подржано великом петицијом грађана и њена реконструкција се чекала деценијама. Што се тиче насеља Дудови, ту ћемо радити централну улицу поред такозваних "кула", а то припада улици Александра Аце Симовића. Грађани ће бити благовремено обавештени како би померили своја возила. У центру града радимо Узун Миркову улицу. Након тога ћемо изаћи са планом за март и обавестити јавност које ћемо улице радити у том периоду. Морамо да учинимо Обреновац градом који ће имати подједнако развијена и ова насеља. И ова деца заслужују да имају асфалт до куће и нормалне услове за живот. А у Обреновцу ћемо регулисати оне улице које су биле проблематичне у претходном периоду - најавио је Чучковић.

Мирослав Милошевић, мештатин насеља Дубрава, рекао је да ће изградња најављеног пута бити од великог значаја за тај део Грабовца и Стублина.

- Много нас живи овде, имамо пуно омладине и деце која сваки дан иду у школу и ово ће им пуно значити, као и нама старијима, да одемо до лекара и до продавнице у Стублине - казао је Милошевић.