Вести

Чучковић посетио радионицу цртања и сликања

Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром „Обреновац" и Библиотеком „Влада Аксентијевић", током зиме 2016. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 10 бесплатних радионица под називом „Обреновац–град знања". Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током зиме.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је данас полазнике радионице цртања и сликања.

Он је том приликом рекао је да се општина труди да обезбеди бригу о сваком детету.

- Трудимо се да сваки малишан или студент у Обреновцу има прилику да се оствари у областима које воли. Као што знамо, ми смо једина општина која финансира баљење спортом и која финансира преко четрдесет радионица у којима смо само у претходној години имали 1200 полазника. Уз то, наша брига о студентима, пре свега о оним најбољим, биће настављена кроз студентске награде и конкурс је у току. Такође, пројекат који је јединствен у Србији, а тиче се студената завршних година државних факултета. Приметили смо да су студенти замрзли своје студирање, јер немају средстава да дају још неколико испита јер су принуђени да раде. Наш пројекат је дефинисао да сви они студенти који у породици имају мање примања од једне просечне плате, а при том су на завршној години, добију још једну просечну плату како би завршили факултет. Циљ је да од њих направимо стручњаке, а не раднике у бутицима за које су се неки други људи школовали. Таквим планирањем би, пре свега младих нараштаја који долазе, створили услове да привредни амбијент буде бољи, да они буду задовољнији и да имају лепе и пристојне зараде у Обреновцу - казао је Чучковић.

Сликарка Јелена Вићентић, предавач на радионици цртања и сликања, рекла је да већ трећу годину води ову радионицу и да постоји велико интересовање деце за ову врсту уметности.

- Јако сам задовољна одзивом деце и условима и сарадњом са Канцеларијом за младе. Ове, као и сваке претходне године, било је много пријављених и задовољна сам како деца напредују из године у годину. Неколико полазника је уписало факултете примењених уметности, неколико се припрема, тако да сам јако поносна и на њих и на рад са њима, као и прилику коју им је пружила Канцеларија за младе - рекла је Јелена Вићентић.