Вести

Буџет за асфалтирање некатегорисаних путева већи у односу на прошлу годину

У току су радови на обнови путева у месној заједници Грабовац, након којих се планирају радови на реконструкцији и обнови путева у девет месних заједница, од којих је прва следећа месна заједница Ушће.

Радове на путу за Прелиће у месној заједници Грабовац обишли су Милан Марошанин директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца и председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

Марошанин је том приликом истакао да је дошло до измене Статута града Београда и Статута општине Обреновац, којом ће сви послови који су везани за јавно осветљење прећи у надлежности Јавног комуналног предузећа ”Јавно осветљење” Београд, тако да ће од ове календарске године сва средства која су претходних година коришћена за плаћање утрошене електричне енргије за јавну расвету, што како он каже, нису мала средства, бити преусмерена на асфалтирање некатегорисаних путева.

– Буџет општине Обреновац за асфалтирање некатегорисаних путева од ове године биће око 130 милиона динара и очекујем да ћемо брзо ући у завршне фазе асфалтирања свих некатегорисаних путева на територији општине Обреновац, па би се могло очекивати да се у наредном периоду асфалтира око 130 километара пута – рекао је Марошанин.

Мирослав Чучковић се приликом обиласка радова у Прелића крају, будући да се радови обављају на путу код куће покојног председника Савета месне заједнице Грабовац, сетио његових речи према којима се у Грабовцу не асфалтирају километри пута, већ путеви за Нешиће, Мијатовиће, Неговановиће, Ђуриће, што како Чучковић истиче најављује лагоднију будућност за децу која живе у овој месној заједници.

Чучковић је истакао да је посебно задовољан чињеницом да су обновљене многобројне централне саобраћајнице на територији општине и да су у протеклом периоду одвојана средства за обнову путева до сваке куће.

Чучковић је посебно нагласио да Градска општина Обреновац има за циљ да изгради основну инфраструктуру у месним заједницама на територији општине, тако да становници свих месних заједница у којима постоје техничке могућности у наредном периоду добију прикључке за воду, грејање, да се на овим просторима изгради канализација и обнови путна инфраструктура. Он је том приликом подсетио да су у Конатицама, Пољанама и Дражевцу завршени радови након којих је домаћинствима омогућено прикључење на мрежу за водоснадбевање, и додао да је у овом тренутку комплетна оператива окренута ка месној заједници Дрен, Орашац, Вукићевица, Љубинић, Трстеница, Бровић где мештани тренутно немају прикључак за воду.

Заменик председника Савета месне заједнице Грабовац, Жељко Топаловић нагласио је да су радови планирани на још једном делу пута у Прелићима, на путу у Миричићима, као и на путевима у Неговановићима и Ђурићима.