Вести

Борба за инвестиције и нова радна места

На позив градоначелника Вероне представници Градске општине Обреновац, предвођени замеником председника општине Обреновац Мирком Вранешевићем, састали су се са челним људима овог града. Састанак је одржан у палати Барбиери са циљем успостављања сарадње између Обреновца и Вероне.

Обреновачку делегацију дочекао је заменик градоначелника Алберто Боца који је том приликом изразио задовољство што ће се на списку градова са којима је Верона побратимљена наћи још један.

-Овај сусрет је био веома конструктиван и отворио је врата сарадње две општине чему се веома радујем. Ставили смо се на располагање српској делегацији јер ћемо покушати да остваримо сарадњу на пољу економије, индустрије и пољопривреде. Осим тога Верона је антички град тако да са другим градовима развијамо везе на пољу културе, историје и традиције.-рекао је Боца.

Мирко Вранешевић је истакао да су састанку присуствовали привредници регије Венето како би се упознали са привредним потенцијалима Обреновца.

-Посебно су им занимљиве агрогрокултура, електропривреда и инвестиције у даљи развој које су у складу са оним што ми планирамо као приоритет у наредном мандату, а то је једноцифрен број незапослених у нашој општини. Ми ћемо њиховој регионалној агенцији, која броји око 90000 привредних субјеката, доставити све податке о потенцијалу Обреновца. Уколико буде заитересованих привредника, а сигуран сам да хоће, они ће нам доставити њихове референце и спојити нас са њима.-рекао је Вранешевић.

Вранешевић се осврнуо и на то колико је важно за Обреновац чињеница да су на овом састанку присуствовали водећи људи најјачих привредних субјеката у Италији.

-Ту су били људи који су из њиховог државног руководства, који су у комуникацији и са Владом Републике Србије и са Градом Београдом и који увелико раде на реализацији инвестиција у Србији. Морам да наведем да су Италијани једни од водећих, а можда и највећи инвеститори у нашој земљи.-додао је Вранешевић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Иван Јегоровић истакао је да треба искористити сваку прилику како би страни инвеститори дошли у Обреновац.

Олга Миросављевић, Члан Већа Градске општине Обреновац, је рекла да преговори око братмљења два града у току и да је ово само први састанак у низу јер се ускоро очекује посета делегације Вероне у Обреновцу где ће бити размотрени сви детаљи.