Вести

,,Безбедни кораци у саобраћају”

У Основној школи ,,Јефимија” одржано је предавање за све ученике од првог до четвртог разреда под називом ,,Безбедни кораци у саобраћају”. Предавање организује Комисија за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац са циљем повећања сигурности свих ученика у саобраћају. У наредном периоду предавања ће бити у прилици да чују и ученици осталих школа у Обреновцу.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац, Мирко Вранешвић казао је да је ово још једна акција у низу којом се скреће пажња свим учеснцицима у саобраћају, како возачима тако и пешацима.

-Овога пута активности спроводимо са нашим најмлађим суграђанима. Након конкурса подржали смо пројекте за које смо сматрали да су најбољи и њихову реализацију започињемо данас. Овим пројектом биће обухваћене све основне школе на територији општине Обреновац као и сви ученици од првог до четвртог разреда. У овој години припремили смо много тога како би подигли ниво безбедности у саобраћају. Поносни смо на значајно смањење броја саобраћајних незгода у Обреновцу – нагласио је Вранешевић и подсетио да су у претходном периоду реализоване акције поделе пакета прве помоћи као и подела сигурносних кацига за све бициклисте.

Овом приликом најављене су нове активности Комисије за безбедност у саобраћају у које ће бити укључени пољопривредници и пензионери са територије општине Обреновац.