Вести

Асфалтирање и уређење некатегорисаних путева

Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца отпочело је асфалтирање и уређење некатегорисаних и атарских путева на територији целе општине. Тренутно се радови изводе на више локација, а радове на асфалтирању улице у Великом Пољу обишао је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чућковић. Он је том приликом рекао да се са завршетком реконструкције централних градских улица прешло на радове по Месним заједницама.
- Као што је и обећано након реконструкције централних градских улица , кренули смо у реализацију изградње нових сто улица на територији наше општине, Сва села у Градској општини Обреновац добиће по неколико нових саобраћајница, модерних са квалитетнијом подлогом и адекватном дебљином асфалта. То ће учинити да ова села остану са овим малим дечацима и девојчицама и у наредним деценијама. Да они не напуштају своја села , да не напуштају Обреновац већ да имају адекватне услове за живот у свим деловима нашег града. Ми ћемо ову активност радити у наредним месецима. Рок за завршетак радова је два месеца, накопн тога настављамо током целог лета исти овај посао. Оно што бих ја замолио грађане да уколико на оваквим врстама саобраћајница постоје имовиснко правни проблеми , да се договоре са комшијама,, да дају сагалсност у суду , како не би неки делови остали без асфалта. Асфалт до сваке куће је јасна политика ГО Обрнеовац и засновано је на томе да смо великим уштедама усели да реконстуишемо два наша главна пута, то је пут Грабовац-Бањани и Дражевац-Мислођин. То је рађено прошле године, а ове године радимо овакве врсте путева и улица који значе грађанима по свим Месним заједницама. - казао је Чучковић
Милан Марошанин директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца рекао је да се са радовима почело протекле недеље.

-Протекле недеље смо отпочели радове на појачаном одржавању некатегорисаних путева. Први радови су били у Мислођину и сада настављамо даље у Великом Пољу, Стублинама, Трстеници и свим осталим Месним заједницама. Битно је да се ради заједно у договору са Саветима Месних заједница, са њиховим одлукама и колико видимо свуда су савети наступили тако да једноставно покушавају да се одраде послови где циркулише већи број становника, мале деце и да омогућимо суграђанима што безбеднији прилаз главном путу.- казао је Марошанин.

Горан Maрковић заменик председника савета месне заједнице Велико Поље рекао је да се ради још неколико деоница у Великом Пољу и да се савет руководио приоритетом да се што више улица одради и покрије радовима што већи број становника.