Вести

Асфалтиране још две улице у Уровцима

Данас у месној заједници Уровци асфалтиране су још две улице. У оквиру пројекта ”Пут до сваке куће”, на простору месне заједнице Уровци уређен је велики број путних правацa, те је на тај начин унапређен квалитет свакодневног живота грађана ове месне заједнице. Представници Градске општине Обреновац посетили СУ месну заједницу Уровци.

Председник Савета месне заједнице Уровци Милош Ненадовић истакао је значај овог путног правца за мештане Уроваца, али како наглашава све улице које су у претходном периоду реконструисане значајно су олакшале свакодневно функционисање грађана ове месне заједнице.

– Радови на овим улицама у месној заједници Уровци, требало је да отпочну још прошле године, међутим чекало се на реконструкцију Шабачког пута, те је идеја била да се нови асфалт на Шабачком путу повеже са новоасфалтираним улицама у Уровцима.

Одборник Скупштине општине Обреновац Стевановић Синиша истакао је да је главни мотив за све радове у сеоским месним заједницама, управо инсистирање на задржавању младих људи на овим подручјима.

– Ово радимо због младих људи, да не би отишли у градове. Стекли су се сви услови да се млади задрже овамо. Ускоро почиње и ширење топловодне мреже, изграђена је канализациона мрежа, а ови путни правци су од великог значаја за мештане ове месне заједнице – истакао је Стевановић.

Такође, он је овом приликом закључио да је за све капиталне пројекте у Србији заслужан председник Републике Србије Алелксандар Вучић, који како каже, разуме изазове са којима се суочавају како градске тако и сеоске средине.

Мештани ове месне заједнице изразили су посебно задовољство због радова на реконструкцији ове путне деонице. Маријановић Вера живи више од две деценије у Уровцима и већ дуже време чека на реконструкцију овог путног правца.

–Задовољни смо и пресрећни, што је ова улица реконструисана. У овом крају живи велики бој породица – истакла је Маријановић.