Вести

Асфалтиране четири саобраћајнице у Грабовцу

Јавно предузеће за изградњу Обреновца ове недеље приступило је асфалтирању деоница у Месној заједници Грабовац. Реч је о четири значајне саобраћајнице, чије је стање у претходном периоду прилично отежавало послове и нормално функционисање мештана.

– Данас асфалтирамо пут у Рашића крају. То је део пута који спаја Рашиће са Ромима у Грабовцу. Ово је један од четири пута који су афслатирани у циклусу ”100 улица у сваком кварталу”. У току ове сезоне асфалтираћемо још четири сокака у Виданском крају у Грабовцу. Данас машине из Грабовца селимо у Љубинић, а из Љубинића у Трстеницу. Такође, све машине Јавног предузећа налазе се на територији целе општине и изводе радове на сређивању путева – рекао је Радован Манојловић, помоћник председника Градске општине Обреновац.

Радове је данас обишао и председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић, како би искористио прилику за разговор са мештанима. Он је, осврнувши се још једном на јучерашњу посету председника Србије, истакао да су подједнако важни и радови на мањим саобраћајницама, као и радови попут изградње моста.

– Дуги низ година се чека асфалтирање у сваком крају и ево данас смо сведоци да и овде у Рашићима, где је најудаљеније насеље, стиже асфалт. У наредном периоду урадиће се још четири пута, а то су путеви у Јовановићима, Којићима, Нешићима и Степановићима – казао је Жељко Топаловић, заменик председника МЗ Грабовац.