Вести

Асфалтирана деоница пута Л 2007 у Пољанама

Градски менаџер Горан Весић обишао је асфалтирану деоницу пута Л 2007 Пољане-Дражевац. Радови на изради новог асфалтираног застора су започети 21. септембра, а изводи их ЈКП „Београдпут'' на основу програма радова Дирекције за путеве града Београда. Градски менаџер Горан Весић је том приликом навео да су Град Београд и општина Oбреновац пуно уложили у село Пољане где су, како jе додао, поред пута урађена и два моста. Весић jе казао да ће наредне године бити обезбеђен новац за асфалтирање jош 1,3 километра пута, коjи jе неопходан да би се село Пољане споjило са Дражевцем.

- Сви делови града Београда треба да се развиjаjу подједнако и не треба да постоjе подручjа првог и другог реда. На исти начин треба да улажемо новац и у Oбреновац и у Гроцку, Врачар и Стари Град и то мора да буде пракса, а Град Београд то показуjе кроз таj и друге случаjеве. Oвде почиње да се гради и школа, тако да Град Београд има заиста лепе вести за ово село - рекао jе Весић новинарима након обиласка асфалтиране деонице.

Мирко Вранешевић, заменик председника општине Обреновац, подсетио је да је село Пољане током прошле године три пута било поплављено.

- Сада је потпуно уређена и обновљена инфраструктура што се тиче путева, а општина Обреновац има у плану и нове пројекте који се тичу овог и других села на територији општине Обреновац - најавио је Вранешевић.

Деоница пута је дуга око 900 метара, а коштала је око девет милиона динара. Догађаjу су присуствовали и градски секретар за саобраћаj Душан Рафаиловић, директор Рударског басена „Kолубара" Mилорад Грчић, као и директор ЈКП „Београдпут" Иван Tеjић.