Вести

Асфалтиран пут за ”Гребачу”

У оквиру пролећних радова на уређењу саобраћајница, асфалтиран је и пут од Ваљевског пута до депоније ”Гребача” у дужини од 2,5 километра. Према речима директора ЈКП ”Обреновац”, Славка Берића ово је био један од најприоритетнијих задатака за то предузеће.

– Овим путем до саме депоније наша специјална возила свакодневно направе преко 50 тура. Дневно по неколико пута један камион, који је тежине од 15 до 20 тона под теретом преко 10 тона, прође овим путем. С обзиром на то, овај пут је деценијама био разорен. Захвалио бих се општини и руководству који су уложили велики напор да се пут санира и да наши смећари и радне машине могу да прођу. Пут је сада и много безбеднији јер се често дешавало да када су у току падавине, рупе буду прекривене водом или снегом – истакао је Берић. Он је додао да је веома битна ствар што су урађене шкарпе поред пута и цевни пропусти који до сада нису постојали на овој деоници пута.

– Битно је и што смо још два комуникациона прилаза отворили, а то је појас који спаја депонију са месном заједницом Велико Поље и други крак који спаја депонију са месном заједницом Бело Поље тако да људи са обе стране могу да долазе до једне и једине градске депоније и одлагати отпад – закључио је Бери