Вести

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, ПРВИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПОСЕТИО РБ „КОЛУБАРА”

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСT

 АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ, ПРВИ ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ ПОСЕТИО РБ „КОЛУБАРА”

Наша обавеза је да обезбедимо стабилну производњу угља
 
Лазаревац, 13.02.2014. -Желим да честитам свим радницима „Колубаре” која је 8. фебруара произвела 116.000 тона угља и тако оборила рекорд у дневној производњи стар 26 година. Протекле године ово привредно друштво произвело је милион тона угља више од планираног биланса и од 3,88 милијарди динара губитка дошло до позитивног пословања од 800 милиона динара, што је велики успех – рекао је први потпредседник Владе Србије Александар Вучић, који је, заједно са министарком енергетике, развоја и заштите животне средине Зораном Михајловић и в.д. директора „Електропривреде Србије” Александром Обрадовићем данас посетио Рударски басен „Колубара”. 
 
Александар Вучић, који је након састанка са менаџментом, обишао површински коп „Тамнава-Западно поље” и Дробилану, постројење за припрему угља, најавио је да ће 1.470 запослених који раде за потребе РБ „Колубара” преко издвојеног предузећа „Колубара-Услуге” постати део система „Електропривреде Србије”.
 
-Наша обавеза је да обезбедимо стабилну производњу колубарског угља у будућности. Чекају нас велика улагања у отварање нових копова – рекао је Вучић.
 
Директор РБ „Колубара” Милорад Грчић изразио је задовољство што је Александар Вучић посетио раднике посаде роторног багера „глодар 4” на копу „Тамнава-Западно поље”.
-Да бисмо успели и у будућности да одржимо добре производне резултате, потребна нам је помоћ свих одговорних у Влади Србије. Александар Вучић је показао велико разумевање за кључне проблеме нашег привредног друштва које производи 70 одсто угља у Србији и представља основу стабилности електроенергетског система земље – рекао је Грчић.
 
Половина укупне српске електричне енергије производи се у ТЕНТ-у од колубарског лигнита. РБ „Колубара” је највећи произвођач угља у Србији и на Балкану и основа стабилне и континуиране производње електричне енергије и одржавања електроенергетске безбедности државе.
Годишње се на четири активна површинска копа РБ „Колубара” произведе око 30 милиона тона угља и око 70 милиона метара кубних откривке. Половина укупне српске електричне енергије производи се у ТЕНТ-у од колубарског лигнита.