Вести

Акција уклањања дивљих депонија у месној заједници Грабовац

У току је акција чишћења дивљих депонија на територији месне заједнице Грабовац. Службе Јавног комуналног предузећа у сарадњи са Саветом за комунални ред општине Обреновац, а на иницијативу Савета месне заједнице Грабовац, уклониће непрописно одлаган комунални отпад са различитих локација ове месне заједнице. Данас су уклоњене дивље депоније у Нешића крају, недалеко од дечијег игралишта.

Председник Савета месне заједнице Грабовац Александар Љубојевић позвао је све мештане на одговорно понашање, те је том приликом замолио да смеће одлажу на прописан начин.

– Апелујем на мештане да смеће не бацају где стигну, јер постоји могућност да једном месечно кабасто смеће изнесемо испред кућа, када ће радници надлежних служби Јавног комуналног предузећа то смеће потпуно бесплатно однети – рекао је Љубојевић.

Савет за комунални ред општине Обреновац и данас проводи радни дан на терену,а према речима члана Већа општине Обреновац Ивана Стојића, у наредном периоду повољни временски услови омогући ће ефикасније чишћење свих месних заједница.

Он је такође овом приликом позвао грађане Обреновца да користе могућности бесплатног одношења кабастог смећа, те да прате распореде кабастих субота и позивају службе Јавног комуналног предузећа, задужене за одношење комуналног отпада.