Вести

Акција чишћења дивље депоније у Малој Моштаници

У Малој Моштаници на иницијатуву Савета те месне заједнице одржана је акција чишћења дивљих депонија које се налазе уз сам пут у Дубоком. Двадесетак мештана уз нашег прослављеног атлетичара Данета Корицу очистио је појас уз пут у дужини од три километра.

Заменик председника градске општине Обреновац Мирко Вранешевић рекао је да је обавеза општине да обезбеди да се овакве депоније у будућности поново не појављују:

- Наша обавеза као општине је да обезбедимо да наши суграђани не бацају смеће и не стварају овакве дивље депоније. У складу са тим град Београд ће до краја ове године запослити око 800 комуналних полицајаца који ће свакако допринети томе да ред буде одржив. Обреновац ће у том смислу до краја године добити испоставу комуналне полиције, где ће комунални полицајци бити на терену чешће тако да не би долазило до овога. Ми са наше стране озбиљно намеравамо награђивати наше суграђане који ће пријављивати случајеве несавесног одлагања и бацања смећа. Закон који је у припреми предвидеће далеко веће казне у том смислу тако да ћемо и ми паралалено са тим наградама допринети да једним новим системом контроле допринесемо да се овакве ствари више не дешавају.