Вести

Од понедељка се затвара део Фрушкогорске улице у Рватима

Због актуелних радова на уређењу канала Купинац, од понедељка, 17. фебруара до среде, 11. марта 2020. године планирано је затварање Фрушкогорске улице у делу између Улице Краља Милана и Улице Попа Леонтија Марковића. Радове изводи фирма ”Ерозија” Ваљево.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине градске општине Обреновац је том приликом нагласио да се настављају радови на територији градске општине Обреновац и истакао чињеницу да се општина развија и да је неминовно да се грађани навикну на привремене промене у саобраћају.

– Апелујемо на све наше суграђане да буду стрпљиви и да у условима радова користе алтернативне путне правце и да се безбедно понашају у саобраћају – истакао је Вранешевић. Он је том приликом рекао да ће сваки дан бити искоришћен са циљем да се Обреновчанима донесе нешто ново и да се унапреде услови свакодневног живота.

– У склопу пројекта реконструкције канала Купинац, реконструише се и сам пропуст на Фрушкогорској улици, тренутан пречник проспуста је фи 1000 и рушењем пропуста и његовим спуштањем, добиће се већи проток воде, па ће будући пропуст бити пречника фи 1600, што ће омогућити безбеднији пролаз воде и у периодима поплава – рекао је Никола Јовановић, помоћник шефа градилишта.