Вести

На Забрежју постављена два радар доплера

Данас су у Улици Александра Аце Симовића на Забрежју постављена два уређаја за мерење брзине аутомобила, радар доплери. Радари упозоравају возаче уколико прекораче дозвољену брзину и показали су се као најефикасније средство за успоравање саобраћаја, потврдио је Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају градске општине Обреновац.

– У протекле две године Комисија за безбедност у саобраћају је спровела неколико акција уграђивања уређаја радар доплера на више локација на територији Обреновца. Ови уређаји су се показали као најефикаснија средства за успоравање саобраћаја на местима где немамо услове да поставимо лежеће полицајце. Верујемо да смо утицали на то да много живота буде спашено и да немамо нежељене последице – казао је Вранешевић.

Радари су постављени на захтев Савета месне заједнице Забрежје, а ускоро ће бити постављени и у Улици Баричка река у Баричу.

– Нажалост, због промене прописа на републичком нивоу, нисмо у многућности да поставимо још три уређаја где смо обећали и где постоји објективна и велика потреба, а то је у Скели и Тамнавској улици. У сарадњи са предузећем ”Путеви Србије” договорено је да они уграде овакве уређаје о свом трошку – истакао је Вранешевић.

Вранешевић је додао да је сваки нови уређај обогаћен додатном опремом која бележи статистику, просечне брзине као и фреквенцију саобраћаја што представља корисну базу података за Комисију и МУП.

Он је закључио да људски живот нема цену и апеловао на све возаче да поштују прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.