Вести

Победа са враћа кући!

Пише: Mирко Вранешевић
 
Те мајске вечери смо славили победу, ни сами не знајући да ће нам та победа убрзо бити украдена и то на најперфиднији могући начин. Удружили су се ти исти и експресно договорили само са једним циљем, да не би владао најбољи.
 
Најпре су нас игнорисали, покушавајући да сваку нашу конструктивну критику на рачун њихове бахатости занемаре и гурну под тепих. Затим су нам се смејали, када смо им говорили да то што раде не води никуда и да ће цену тога скупо плаћати грађани. Након тога су се борили против нас, и то на најпрљавији могући начин, називајући нас приученим кадровима из печењаре са купљеним дипломама, покушавајући да нас представе као криминалце и као сво зло овог света окупљено око једне странке. На крају смо их победили, усудили смо се да верујемо да смо бољи од њих, нисмо желели да се кријемо иза зида, док они пролазе, изасли смо им на црту и народ нам је указао поверење. Те мајске вечери смо славили победу, ни сами не знајући да ће нам та победа убрзо бити украдена и то на најперфиднији могући начин. Удружили су се ти исти  и експресно договорили само са једним циљем, да не би владао најбољи.
 
Дуго смо и стрпљиво чекали, издржали смо све притиске и искушења…
 
Дошао је тренутак да победу вратимо кући, тамо где је одувек и припадала, сменом онога ко је кумовао тој крађи, коначно су се и створили услови за то.
 
У име свих оних који су све ово време веровали у нас и нису клонули духом, у име свих грађана чија је изборна воља прекројена, у име оних који су се борили за бољи и напреднији Обреновац, то је наша дужност и обавеза.
 
Ми нисмо заборавили шта смо све говорили у предизборној кампањи, наши принципи су јавни и познати и од њих нећемо одступити ни за милиметар.
 
Политика коју спроводи Александар Вучић на републичком нивоу мора доживети своју имплементацију и на локалу, јер то је једини начин и једини исправан пут да се постојеће катастрофално стање поправи.
 
Без било какве еуфорије, у сваком тренутку свесни величине одговорности коју преузимамо, спремни смо да се суочимо са свим наслеђеним проблемима и да их решавамо у интересу свих становника наше општине – један по један.
 
Пред нама су и неке тешке, не тако популарне одлуке, које је неопходно да донесемо. Некима се те одлуке неће свидети, али оне су неопходне како би смо зауставили даље пропадање и у наредним годинама могли да говоримо о напретку.
 
Наш циљ је да створимо профитабилна јавна предузећа која ће успети да опстану финансирана од сопствених средстава, а не од огромних субвенција које данас добијају од општине, само како би се постојеће стање вештачки одржало.
 
Много тога је пред нама, не бојимо се искушења и не бежимо од проблема. То је управо и наш дуг Обреновчанима који нам данас на сваком кораку дају безрезервну подршку.