Вести

Зграда ПКБ-а у власништву општине Обреновац

На данашњој лицитацији, управна зграда ПКБ ”Драган Марковић” враћена је грађанима Обреновца. Зхваљујући удруженим средствима Јавног предузећа ”Електропривреде Србије” и Јавног комуналног предузећа ”Топловод” Обреновац, управна зграда ПКБ-а нашла се у власништву општине Обреновац.

Овим поводом в.д. директора ”Електропривреде Србије” Милорад Грчић изразио је задовољство што ће се у наредном периоду радити на улагању у зграду која слови за једно од обележја општине Обреновац.

– Зграда ПКБ-а као једно од обележја Обреновца од данас је у власништву општине Обреновац. Дакле, сви објекти који су обележје Обреновца и за које су грађани Обреновца другом половином прошлог века одвајали новац од својих плата, циљ је да буду у власништву државе односно у власништву општине – рекао је Грчић и најавио да ће се у власништву општине Обреновац у наредном периоду наћи и Дом војске.

Он је овом приликом истакао значај који има политика председника Србије Александра Вучића за очување имовине у државном власништу. Како наводи, председник Републике Србије у свом раду истиче уместо програма приватизације профитабилних јавних предузећа, њихову ревитализацију и јачање свих сегмената.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић навео је да је захваљујући успешној политици постигнута економска стабилност, па ће се управна зграда ПКБ-а као једно од обележја Обреновца наћи у власништву грађана.

– ”Прва Искра” Барич била је симбол Обреновца, ПКБ зграда такође је била симбол општине Обреновац, пре свега симбол развоја у периоду последње 2 деценије 20. века. Данас, захваљујући политици председника Републике Србије Александра Вучића постигнута је економска стабилност која је омогућила повратак на старе стазе славе, што значи враћање ових објеката организацијама и грађанима Обреновца – рекао је Чучковић и додао да ће овом зградом управљати Јавно комунално предузеће ”Топловод” Обреновац и да ће бити украс општине Обреновац.

Он је најавио да ће круна целокупног процеса повратка власништва над објектима од значаја за општину Обреновац, бити управо реконструкција Хотела Обреновац.

Чучковић се овом приликом захвалио Јавном предузећу ”Електропривреде Србије” и в.д. директора ЈП ЕПС Милораду Грчићу.

– Наш наредни заједнички пројекат биће реконструкција зграда које је градила Термоелектрана. Финансираћемо обнову свих фасада и кровова у насељима Дудови, Ројковац, Сивк, Сунце и Сава насељу, како бисмо стамбеним објектима вратили некадашњи изглед и пружили могућност да као што пројекат одсумпоравања даје нови век Електрани, да тако проживе стамбене зграде, а да јавни објекти широке намене као што је то овај објекат ПКБ-а буду место где ће радити будући млади инжењери, правници, економисти, где ће остало руководство топлификације моћи да оствари све своје пословне циљеве, као што је на пример изградња Треће магистрале и ширење топловода у целом Обреновцу – закључио је Чучковић.

Према речима директора ЈКП ”Топловод” Обренопвац Бориса Ивковић, ово предузеће једно је од три најуспешнија система топловода у Србији, како по технолошким тако и по финансијским капацитетима и оствареним резултатима.

– Своју делатност обављамо на 5 локација, од којих је централна зграда простор који је закупљен. Веома је важно, како за запослене тако и за грађане да будемо на једном месту, да будемо значајно ефикаснији – истакао је Ивковић.

– На лицитацији из стечајног поступка, за 36 милиона динара купљено је 1.100 квадрата. Радови почињу на јесен ове године и очекује се да ће исти бити завршени за годину дана, када ће ова зграда бити управна зграда Јавног предузећа ”Топловод” Обреновац – закључио је Ивковић.