Вести

У току су радови на изградњи капеле у месној заједници Уровци

У току су грађевински радови на изградњи капеле у месној заједници Уровци. Изградњу објекта финансира Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним предузеће за изградњу Обреновца. Објекат је величине 64 метара квадратних, а вредност инвестиције је 4.738.000 динара са пдв-ом. Радове су обишли Милорад Јанковић, заменик председника Скупштине општине Обреновац и Милан Марошанин, директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца.

Јанковић је овом приликом истакао значај овог објкекта за становнике насеља Музичка колонија.

– На иницијативу грађана насеља Музичка колонија и уз подршку Комисије за унапређење положаја Рома, а уз помоћ Већа Градске општине Обреновац и председника општине Обреновац, Мирослава Чучковића, данас смо дочекали да започнемо радове на изградњи капеле за житеље Музичке колоније – рекао је Јанковић.

Он је објансио да ће се тела преминулих из капеле односити на предвиђена гробна места.

Марошанин је подсетио да су у протеклом периоду на простору различитих месних заједница на територији општине Обреновац изграђени објекти исте намене.

– Након изградње капела у месним заједницама Пироман, Бровић, Стублине, Ушће и Скела, на ред је дошла и капела која се гради на територији месне заједнице Уровци, али припада и грађанима који живе на Шабачком путу – рекао је Марошанин.

Он је објаснио на који начин ће бити организован простор унутар објекта.

– Објекат је конципиран тако да има приступни плато са надстрешницом са којег се улази у просторију за испраћај, поред те велике просторије биће изграђена још једна просторија која ће служити као остава за све што је потребно приликом обреда и у објекту ће се налазити један мокри чвор – истакао је Марошанин и додао да ће испред објекта бити изграђена чесма.

Планирано је да се радови на изградњи капеле заврше у року од 90 дана и да се до средине лета у целости изграђен објекат преда месној заједници на коришћење.