Вести

У току су грађевински радови широм општине Обреновац

На територији градске општине Обреновац у току су грађевински радови. У месној заједници Стублине ради се на асфалтирању улице у Симеуновића крају, дугачке 200 метара, након чега се планирају радови на асфалтирању пута који води до куће Недељковића и кружног пута до Обрадовића. Такође, ради се на асфалтирању Улице Проте Матеје Ненадовића и изградњи пешачко бициклистичке стазе у месној заједници Забрежје.

Радове је обишао Радован Манојловић, помоћник председника општине Обреновац.

Манојловић је том приликом подсетио да се одвијају радови на асфалтирању пута у Малој Моштаници, од ресторана ”Дубоко” до окретнице, такође додао је да су у току радови на Шабачком и Ваљевском путу, као и у месним заједницама Уровци и Кртинска. Он је нагласио да је асфалтиран некатегорисан пут за Станковце у месној заједници Велико Поље и да се након радова на асфалтирању у месној заједници Стублине, грађевинске машине селе на територију месне заједнице Трстеница.

– Велико је задовољство прошетати општином и видети да је Обреновац велико градилиште. Сви ови радови су доказ да смо наставили реализацију пројекта Пут до сваке куће и трудићемо се да у што краћем року испунимо наше обаћање – закључио је Манојловић.

– Лепа вест за мештане Симеуновића краја у месној заједници Стублине је да ће током следећег месеца бити урађена трафо станица, тако да ће периодични проблеми са струјом у овом крају бити решени – рекао је Петар Петровић, председник Савета месне заједнице Стублине.

Он је овом приликом додао да се током следећег месеца планирају радови на асфалтирању пута у Лазаревића крају, током наредног месеца, а крајем марта планира се пуштање у рад котларнице у Дому у Стублинама, такође Петровић је истакао да мештани у наредном периоду могу очекивати радове на изградњи секундара у центру Стублина.

Никола Белић, председник Савета месне заједнице Забрежје је истакао да су у току радови на асфалтирању дела Улице Проте Матеје Ненадовића, која се протеже поред Саве уз бедем и најавио да ће у наредном периоду бити постављене две рампе, клупе и улична расвета и да се планира претварање овог потеза у пешачко бициклистичку стазу која би према његовим речима изгледала лепо и била од користи грађанима Обреновца.

– Након завршетка ових радова на територији месне заједнице Забрежје, у плану је изградња канализационе мреже и то у делу Улице Савске и Улице Гробљанске, што је један од већих пројеката на простору наше месне заједнице – рекао је Белић.