Вести

У току су грађевински радови на асфалтирању путних праваца у месној заједници Грабовац

Градска општина Обреновац у сарадњи са Јавним предузећем за изградњу Обреновца спроводи акцију ”Пут до сваке куће”. У току су радови на асфалтирању 3 путна правца у Доњем крају, у месној заједници Грабовац. Међутим, како је најављено, након ових радова у плану су грађевински радови на реконструкцији путних праваца широм ове месне заједнице. Данас су грађевинске радове обишли представници општине Обреновац и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Славко Берић.

Мирослав Чучковић овом прилико истакао је, да ће у будућем периоду акценат бити стављен на реконструкцију путева широм општине Обреновац.

– Општина Обреновац током 2021. године успела је да потпише уговоре и обезбеди средстава за решавање свих проблема Обреновца, овамо пре свега мислим на канализацију, воду и топлификацију. Овом приликом обећавам да ћемо у наредном периоду, током предстојеће јесени и пролећа наредне године, све оне путне деонице које нису асфалтиране, а дугачке су, покрити асфалтом – навео је Чучковић и додао да ће се радити на томе да Обреновац остане локомотива развоја града Београда и уз то највећа градилиште у Србији, али и како каже, место где ће сви грађани имати једнаке шансе, без обзира у ком делу општине живе.

Одборник Скупштине општине Обреновац Жељко Топаловић најавио је постављање асфалта на више различитих локација у овој месној заједници.

– У плану су грађевински радови у крају Неговановића, Прелића, Бранковића, Милутиновића, Богдановића. Све што смо планирали, завршићемо. Радићемо све док не успемо да обезбедимо асфалт до сваке куће – нагласио је Топаловић.

Берић је искористио прилику да замоли грађане за стрпљење и нагласи да се грађевински радови на територији општине Обреновац обављају према приоритетима, који су постављени у сарадњи са Саветима месних заједница.

– Након радова у месној заједници Грабовац, грађевинске машине прећи ће на територију месне заједнице Дрен, затим у Орашац, а потом у Љубинић и Вукћевицу. Неће се стати са радовима на асфалтирању, док се до сваке куће на територији градске општине Обреновац не доведе асфалт – нагласио је Берић.