Вести

Сајам образовања у Пољопривредно – хемијској школи у Обреновцу

Одржан је у средњој Пољопривредно – хемијској школи у Обреновцу Сајам образовања. На овом сајму преко 400 матураната из средњих школа са територије градске општине Обреновац имало је прилику да кроз непосредан разговор са представницима академских институција, добије потребне информације о академском образовању и посебно о факултетима на којима су заинтересовани да наставе школовање. Велики број факултета и школа добило је позив да представи академске програме и одговори на питања ученика заинтересованих за даље школовање. На сајму су своје програме представили представници Пољопривредног, Географског, Ветеринарског и Технолошког факултета, Факултета безбедности,представници приватних струковних туристичких школа и други.

Драгољуб Златановић, директор Пољопривредно – хемијске школе нагласио је да у оквиру годишњег плана рада постоји тим за каријерно вођење који брине о матурантима који завршавају средњошколско образовање, као и ученицима који планирају да упишу средњу школу.

Догађај је посетио помоћник председника општине Обреновац, Драган Блажић који је том приликом рекао да општина Обреновац улаже све расположиве ресурсе, како би олакшала школовање деце са територије општине Обреновац. Он је додао да општина већ седму годину за редом награђује најуспешније студенте.

– У наредних 5 година Република Србија улагаће преко 600 милиона евра у образовање и дигитализацију. Од тих средстава, обновиће се или сасвим изнова изградити зграде факултета, дигитализовати настава, израдиће се нови уџбеници, што је сигурно начин да будемо у корак са Европом – рекао је Блажић.

– Резултати који су постигнути претходних година, дају нам за право да верујемо у перспективнију будућност – закључио је Блажић.