Вести

Потписан Уговор о пројектовању примарне водоводне мреже

Градска општина Обреновац данас је потписала Уговор о пројектовању примарне водоводне мреже са Хидрокопом. Планиран је почетак пројектовања примарне водоводне мреже од месне заједнице Грабовац па све до Бањана и то кроз месне заједнице Грабовац, Дрен, Орашац, Љубинић и Вукићевицу, што је 8,5 километара дужине примарне мреже за водоснадбевање. Вредност потписаног Уговора је милион динара, a постављен рок за пројектовање радова је 120 радних дана, након чега се планира расписивање јавне набавке после које се стварају услови за почетак радова.

Председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић том приликом подсетио је да се ради на изградњи водоводне мреже у месној заједници Грабовац до центра Стублина, као и на потезу од обданишта у Стублинама, месним заједницама Пироман и Бровић до Лончаника. Према његовим речима за петак, 6. март планиран је обилазак радова на изградњи канализационе мреже на Шабачком путу, такође планирано је пројектовање и изградња канализационе мреже у Баричу, као и завршетак радова на изградњи канализације на Забрежју у наредних месец дана. Чучковић је нагласио да се радови на изградњи основне комуналне инфраструктуре обављају и завршавају пре постављених рокова и додао да ће се у наредном периоду радови наставити без обзира на временске услове. Према његовим речима до краја месеца Влада РС узеће учешће у финансирању пројеката за изградњу комуналне инфраструктуре, тако да ће бити створени услови да се са добијеним средствима радови заврше у роковима, у којима се не би могли завршити да су финансирани искључиво из буџета општине Обреновац.

Бранко Матић, директор Јавног предузећа ”Водовод и канализација” истакао је да ће у наредном периоду бити пројектована примарна водоводна мрежа дужине 8,5 километара пречника 280, 225 и 160 и додао да је планирано да се радови на изградњи водоводне мреже заврше до 2024. године. Након овога, како он каже планира се пројектовање секундарне водоводне мреже дужине 10 километара у Дрену, 11,5 километара у Орашцу, 14,5 километара у Љубинићу и 9 километара у Вукићевици. Чланови и председници Савета месних заједница Вукићевица, Орашац, Дрен и Љубинић захвалили су се председнику општине Обреновац и Јавном комуналном предузећу ”Водовод и канализација” што ће реализацијом пројекта за изградњу водоводне мреже, мештани ових месних заједница решити дугогодишње проблеме са водоснадбевањем.