Вести

Постављена јавна расвета уз нову стазу у Тополицама

На простору пешачко бицилстичке стазе у насељу Тополице постављена је јавна расвета. Укупно 25 нових светиљки и 4 рефлектора постављена су око дечијег и спортског игралишта као и на простору уз стазу која води ка популарној ,,Цевки”.

Милан Марошанин директор Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” подсетио је да је у претходном периоду на овом простору урађена нова стаза и да се данас испуњава обећање о постављању јавне расвете, које је дато том приликом. Он је нагласио да је вредност инвестиције 3,7 милиона динара и додао да ће комплетан посао бити завршен у наредних неколико дана.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станковић истакао је да се овим радовима побољшава квалитет живота свих суграђана и знатно подиже безбедност.

-Овај део општине је веома фреквентан, имамо дечије игралиште и спортски терен који ће бити осветљен. Такође на овом простору имамо велики паркинг за све станаре којима ће нова расвета веома значити – додоа је Станковић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић oсврнуо се претходни период када је у свим централним градским насељима урађена нова јавна расвета, изграђена игралишта и нова шеталишта.

-Има још насеља која се могу уредити, попут насеља ,,Циглана” али оно што је најважније је да новим статуом, који ћемо усвојити до краја месеца на Скупштини ГО Обреновац, пружа се прилика да ми општински буџет почнемо да користимо са нашим становницима за уређење стамбених зграда. Тополице је једно од најлепших насеља у Обреновцу и рађено је у складу са медитеранском архитектуром и представља једну тврђаву на уласку у град. Фасаде тог насеља треба да буду украс Обреновца и то није само потреба становништва које живи у тим зградама, већ је то огледало нашег града. И не само у насељу Тополице него и у свим осталим насељима. Обреновчани су били јако одговорни и у највећем броју зграда су оформили скупштине станара, именовали управнике и имају своје рачуне. Овим путем апелујем на оне који нису то урадили да ураде што пре како би могли да пласирамо средства и за уређење кровова, као што смо урадили у Улици Вука Караџића на зградама 99 и 101 и на Сточњаку, и да определимо средства за ремонт лифтова, степеништа, рукохвата – казао је Чучковић и најавио да ће тај циклус инвестиција трајати наредних неколико година како би сваке године било опредељено по 50 милиона динара.

Чучковић је закључио да ће на тај начин свака зграда и њени станари решити свој проблем и да је то једна од највећих и најзначјних карактеристика новог Статута Града Београда.