Вести

Постављање нових надстрешница на аутобуским стајалиштима

Комисија за безбедност у саобраћају општине Обреновац наставља да спроводи акцију постављања нових надстрешница на аутобуским стајалиштима. Планирано је да се поставе укупно 52 нове надстрешнице на различитим локацијама на територији општине Обреновац. Данас је радове обишао Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају.

– Данас смо на стајалишту код насеља Стара Циглана које је дислоцирано са Црне тачке, наши суграђани који су користили јавни превоз знају колико је ту било ризично, поготово за ученике. Нова надстрешница на овом стајалишту биће полузатвореног типа и штитиће како од кише и ветра тако и у летњим месецима од сунца – рекао је Вранешевић.

Вранешевић је даље додао, да ће у централним градским деловима бити постављене нове ”паметне надстрешнице”, које ће бити идентичне као и прва оваква надстрешница, постављена у сарадњи са Секретаријатом за јавни превоз, на аутобуском стајалишту код зграде Градске општине Обреновац.

– Нове ”паметне надстрешнице” биће опремљене бесплатним интернетом , видео надзором и имаће своје осветљење које ће се напајати преко соларних панела. Планирано је да овакве надстрешнице буду постављене на аутобуским стајалиштима у Улици Краља Александра I, код парка у насељу Тополице и на још пет локација у граду, где по евиденцији Секретаријата за јавни превоз града Београда има највише путника- најавио је Вранешевић.

Вранешевић је на крају додао да ће се током акције извршити и обнова већ постојећих надстрешница и апеловао на све грађане, да се понашају одговорно и да чувају нове надстрешнице на аутобуским стајалиштима.