Вести

Постављање лежећих полицајаца у зонама школа

Широм општине Обреновац, на просторима око школских установа, биће постављени лезећи полицајци. Наиме, на око 30 локација у зонама школа постављањем лежећих полицајаца подићи ће се ниво безбедности свих учесника у саобраћају, а посебно припадника најмлађе популације. Данас су у току радови на простору месне заједнице Забрежје, које су обишли представници општине Обреновац. Радове изводи Јавно комунално предузеће ”Београд пут” у сарадњи са Градском општином Обреновац.

Председник Комисије за безбедност у саобраћају општине Обреновац Мирко Вранешевић приликом обиласка радова на постављању лежећих полицајаца истакао је значај истих за све учеснике у саобраћају, а посебно за најмлађе, полазнике првог разреда основних школа.

Вранешевић је нагласио да је у протеклом периоду Комисија за безбедност у саобраћају фокус стављала на акције којима би се едуковали најмлађи о основним правилима понашања у саобраћају.

– Комисија за безбедност у саобраћају ове године је спровела низ акција које су намењене управо најмлађима и то кроз разноврсне пројекте и поделу Пажљивка, што ћемо урадити и ове школске године. Наиме, у сарадњи са Агенцијом за безбедност у саобраћају и ове године ђацима првог разреда поделићемо Пажљивкова правила у саобраћају. Такође, настојаћемо да и ове године као и претходних обезбедимо заштитне прслуке за наше малишане који их врло радо носе – навео је Вранешевић.

Он је изнео податке који говоре, да се на територији Града Београда сваке године региструје преко 50 хиљада нових возила, што како он истиче ствара велике саобраћајне гужве, па су од изузетног значаја акције које се односе на подизање нивоа безбедности најмлађих учесника у саобраћају.

Вранешевић је навео да у протекле 4 године на територији општине Обреновац није регистрован ни један случај саобраћајне незгоде у којој су учесници били ученици основних школа, што истиче као резултат рада Комисије за безбедност у саобраћају.

Председник Савета месне заједнице Забрежје Никола Белић искористио је прилику и подсетио да су прошлогодишњом акцијом постављени радар доплери у Улици Аце Симовића, где се данас постављају лежећи полицајци, а све са циљем да се безбедност свих учесника у саобраћају подигне на виши ниво.

– Искористио бих прилику да апелујем на суграђане, будући да је ова улица фреквентна, да успоре и не пракирају своја возила на пешачко бициклистичкој стази – истакао је Белић.

Радови на изградњи лежећих полицајаца на свим локацијама које су предвиђене овом акцијом, биће завршени у наредних недељу дана.