Вести

Почетак реализације пројекта изградње канализационе мреже на територији месне заједнице Бело Поље

Данас је најављен почетак реализације пројекта изградње канализационе мреже на територији месне заједнице Бело Поље. Овим пројектом, предвиђено је да сва домаћинства на територији ове месне заједнице добију могућност прикључења на канализациону мрежу.

Директор Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” Бранко Матић истакао је да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда спровела јавну набавку за извођење радова, те се нада да ће у најкраћем року почети грађевински радови на изградњи канализационе мреже.

– Подсетићу да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда за Обреновац изградила канализациону мрежу у насељима Шљивице, Браће Југовић, а Бело Поље је била последња градска месна заједница која није имала канализациону мрежу, те и тај посао завршавамо – рекао је Матић и том приликом додао да очекује да ће након изграђене канализационе мреже на простору месне заједнице Бело Поље, почети радови на изградњи канализације и у другим сеоским месним заједницама, где недостаје потпуно изграђена комунална инфраструктура.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић овом приликом је истакао, да ће током наступајуће сезоне, поред изградње канализационе мреже, на територији месне зајендице Бело Поље, бити извођени грађевински радови на изградњи новог вртића.

Такође, он је овом приликом подсетио на реализацију пројекта ”Чиста Србија”.

– Пројектом ”Чиста Србија” обухваћене су територије месних заједница Барич, Мислођин, изградња фабрике за пречишћавање вода, такође Ратари и њихова фабрика за пречишћавање отпадних вода, а радови у овим деловима општине почеће у септембру – истакао је Чучковић и замолио грађане Белог Поља за разумевање током извођења радова, те нагласио да ће након изведених радова све бити враћено у првобитно стање.

Чучковић је за ову грађевинску сезону најавио интензивније радове на изградњи недостајуће комуналне и путне инфраструктуре на територији општине Обреновац, а како је навео биће интерввенција и на мрежи топловода, на местима где је то неопходно.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље Немања Илић најавио је да ће сва домаћинстава на простору ове месне заједнице у наредном периоду добити могућност прикључка на канализациону мрежу.

– Пре две године, били смо са председником Градске општине Обреновац и директором Јавног комуналног предузећа ”Водовод и канализација” у Бошковића крају, када је установљено да половина ове месне заједнице није покривена канализационом мрежом, те је тада постигнут договор да ће ове године почети радови на изградњи канализационе мреже – објаснио је Илић.