Вести

Отворен шалтер за предузетнике

У циљу остваривања интереса и помоћи обреновачким привредницима, данас је у Обреновцу почео са радом шалтер за предузетнике. Шалтер се налази у згради некадашње ''Посавине'' на адреси Трг Зорана Ђинђића број 6, а отворен је у сарадњи Градске општине Обреновац са Привредном комором Србије. Бранислава Симанић из Привредне коморе Србије је рекла да се овде могу информисати постојећи привредници, као и они који немају регистровану привредну делатност али који желе да започну сопствени бизнис.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Предраг Јовановић је рекао да је отварање шалтера за предузетнике корак ка уштеди времена. Јовановић је додао да је, захваљујући доброј сарадњи са Скупштином Града, Пивредном комором Србије и Министарством привреде, договорено да службеник буде на услузи предузетницима, а сам рад је организован тако да привредник добије одговор највише у року од 48 часова.

 

Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић је окупљеним привредницима говорио о пројектима који ће се реализовати током следеће године и истакао да је вредност тих радова преко милијарду евра. Он је навео изградњу две нове фабрике, једна је нова фабрика компаније ''МЕИ ТА'', која ће бити дупло већа од садашње, а друга је фабрика соје у првој индустријској зони. Чучковић је најавио и потписивање уговора за реконструкцију спа центра иза хотела ''Обреновац'', као и изградњу тржног центра који ће имати преко 12500 квадрата на простору преко пута хотела.

- Што се тиче јавних објеката које финансира држава, имаћемо изградњу новог дома здравља, изградњу школе и фискултурне сале у Звечкој, изградњу фискултурне сале у школи у Скели, другу фазу изградње аква парка у склопу обреновачких базена, и надам се да ћемо имати реконструкцију хотела ''Обреновац'' – казао је Чучковић.

Вршилац дужности директора ''Електропривреде Србије'' Милорад Грчић позвао је привреднике да пронађу интерес и прикључе се у послове који ће се реализовати у Обреновцу.

- У енергетски систем у Обреновцу ће у наредних неколико година бити уложено више стотина милиона евра. Пројекат одсумпоравања је инвестиција од 160 милиона евра. Са Јапанцима је договорено да домаће фирме учествују,а оно што је најважније је да реализација тог пројекта гарантује опстанак Термоелектране. Моји претходници су у дугорочној стратегији електропривредног развоја и одрживости избрисли блокове ТЕНТ А1 и А2. Ми смо нашу анализу представили тадашњем премијеру, садашњем председнику Србије и уз његову сагласност смо направили другачију стратегију и блокови ће остати да раде. Ту нас у наредних неколико година очекује инвестирање у вредности од 200 милиона евра – рекао је Грчић и поменуо изградњу топлодалековда од Обреновца до Новог Београда.

- Тај пројекат је битан за Обреновац, јер ће се због тога градити трећа магистрала која треба да стабилизује грејање на територији Обреновца где већ постоји мрежа и која треба да напоји Уровце, Кртинску и Звечку – казао је Грчић.

Мирослав Николић, директор концерна ''Србоекспорт'' је рекао да предузетници Обреновца имају разлога да буду задовољни стварима које су данас чули.

- Велика ствар је да је отворен шалтер где могу да се добију све потребне информације, али смо задовољни што ће преко милијарду евра инвестиција стићи у Обреновац. Свако од нас ће имати неку корист и неки нови посао или повећање постојећег посла захваљујући тим инвестивцијама – казао је Николић.