Вести

Обреновац добија атлетски стадион

У наредном периоду планира се изградња атлетског комплекса на територији градске општине Обреновац, што ће ову општину издвојити од других београдских општина, будући да овакав модеран атлетски објекат нема ни једна општина на територији града Београда. Почетак радова планиран је крајем 2020. године, а очекује се да ће се радови на изградњи атлетског комплекса окончати до краја лета 2021. године и тиме обезбедити простор за тренинге и организовање наставе физичке културе. Велики део пројекта биће финансиран средствима из буџета града Београда, такође европски фондови биће значајан извор финансирања.

Промоцији атлетског стадиона присуствовали су председник општине Обреновац, Мирослав Чучковић и Слободан Бранковић, директор Атлетског Савеза Србије.

– Обреновчани последњих 20 година нису имали атлетску стазу и сада када је општина финансијски стабилна и има додатне приходе, пре свега од развоја привреде, у највећој мери од ПРО ТЕНТ-а, ТЕНТ-а и Меите, определили смо велики део средстава за изградњу оваквог комплекса у Обреновцу. Мислим да атлетика као базични спорт може помоћи и другим спортовима, може помоћи основном и предшколском образовању, а атлетски стадион биће простор где ће деца радо походити у будућности – рекао је Чучковић.

– У војном комплексу, пре 40 година постојала је атлетска стаза у то време најмодернија, међутим временом је пропала. Комплекс о коме се данас говори, подразумева атлетски стадион са 8 стаза, атлетски комплекс који има могућности за скок у даљ и троскок, као и услове за све дисциплине које су део атлетике – рекао је Бранковић.

– У првој фази реализације пројекта, верујем да ће стаза добити и сертификат који је потребан за организацију такмичења, али да би организовали такмичење у некој будућности мораће да се одради и други део пројекта, а то је трибински простор, свлачионице, теретане, канцеларије и све оно што је потребно за један спортски објекат – истакао је Бранковић.