Вести

Најављена изградња свлачионица на фудбалском терену у насељу Ројковац

У насељу Ројковац у општини Обреновац, на фудбалском терену у наредном периоду биће изграђени недостајући инфраструктурни објекти, свлачионице, а изградњу ових објеката иницирали су чланови фудбалског клуба ”Ројковац”, док је пројекат производ заједничких активности Савета месне заједнице Рвати, Градске општине Обреновац, фудбалског клуба ”Ројковац” и Јавног предузећа за изградњу Обреновца, које је израдом идејног пројекта дало посебан печат овом простору. Данас су представници општине Обреновац обишли терен у насељу Ројковац и са члановима фудбалског клуба договорили наредне активности око изградње терена и околног простора.

Председник Комисије за спорт општине Обреновац Милош Станковић подсетио је да су заједничким активностима различитих актера постигнути резултати, који ће бити на корист грађанима.

– Средства за изградњу овог објекта обезбедићемо после ребаланса, у мају, те се надамо да ћемо успети да испунимо жеље клуба кроз изградњу овог простора – навео је Станковић.

Урош Мирићић из Градске општине Обреновац поручио је, да је идеја пре свега да се уреди напуштен простор који је део градске средине, али и да фудалски клуб Ројковац добије неопходне услове за спорстке активности.

– Наш план, када смо почињали да радимо на овом пројекту, био је да за овај део града коначно обезбедимо квалитетну и потребну инфраструктуру, као што имају остали делови општине, будћи да је Ројковац велико насеље, а у близини је и насеље Сава, као и основна школа Јефимија – рекао је Мирићић.

Милош Стефановић председник фудбалског клуба ”Ројковац” најавио је и уређење парка у непосреној близини спортских терена, што ће допринети потпунијем изгледу спортског комплекса.

– С обзиром да је сасвим извесно, да ћемо остати у београдској лиги, оно што нам је потребно да би смо најадекватније дочекали публику у нашем насељу, јесте одговарајућа инфраструктура – рекао је Стефановић и поново подсетио да су у овом моменту на спосртком терену неопходни струја, вода, објекти за свлачионице.