Вести

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић у посети Полицијској станици у Обреновцу

Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић посетио је данас Полицијску станицу Обреновац. Он је разговарао са руководством и полицијским службеницима ПС Обреновац о безбедносној ситуацији у Обреновцу, а састао се и са руководством општине Обреновац на челу са председником општине, Мирославом Чучковићем где је било речи о изградњи новог објекта Полицијске станице у Обреновцу.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас приликом посете Полицијској станици у Обреновцу да полиција у овом граду својим озбиљним и одговорним приступом чини да грађани буду потпуно безбедни.

– У разговору са руководством општине и са грађанима схватили смо да им прија и да желе значајније присуство полиције на улицама Обреновца, поготову јединица које су ту због превентивног рада како би надгледале ситуацију везану за ток миграција. То је уједно добра прилика и да Полицијска станица у Обреновцу у сарадњи са Полицијском бригадом, Жандармеријом и другим јединицама полиције изврши додатну контролу свих лица која на било који начин могу бити интересантна за рад полиције – рекао је Стефановић.

Стефановић је данас заједно са директором полиције Владимиром Ребићем обишао полицијске патроле распоређене на више пунктова у Обреновцу и истакао да су појачаним радом посебних и специјалне јединице полиције у претходних десет дана миграторни токови у потпуности стављени под контролу.

– Данас имамо нешто мањи број миграната у Обреновцу, него што је то било у претходном периоду. Драго ми је да смо на добар и превентиван начин успели да уверимо грађане у њихову сигурност, а да у том превентивном раду и гостима који пролазе кроз нашу земљу покажемо шта су наши закони, као и границе пристојног и нормалног понашања – навео је Стефановић.

Након разговора са руководством и полицијским службеницима ПС Обреновац, Стефановић је оценио да је безбедносна ситуација у Обреновцу стабилна.

– Имамо стабилно смањење стопе криминалитета, која сада рецимо износи нешто више од 20 одсто у односу на исти период прошле године. Посебно сам захвалан за то што полиција добрим радом повећава проценат расветљавања кривичних дела која се изврше. Од полицијских службеника очекујем и када имамо добре резултате, да уложе додатне напоре и буду врло упорни у борби против свих врста криминала, посебно против нарко-трафикинга, јер не смемо дозволити да неко трује нашу децу и дилује дрогу – рекао је Стефановић.

Такође, Стефановић је посебно похвалио и рад запослених у Управним пословима у Полицијској станици у Обреновцу.

– Импресиван је податак који сам чуо од начелнице Управних послова да за један месец чак око 6.000 грађана дође да оствари своје право на територији Општине Обреновац – рекао је Стефановић.

Стефановић, који се данас састао и са руководством општине Обреновац на челу са председником Мирославом Чучковићем, истакао је и да су тема разговора били планови за изградњу новог објекта Полицијске станице у Обреновцу.

Како је навео, заједно са градским властима ради се на плану детаљне регулације како би следеће године могла почети изградња условнијег објекта за рад полиције.