Вести

Изградња додатних садржаја у Авантура парку

Садржаје Авантура парка у излетишу Забран у протеклом периоду, користио је велики број посетилаца. Наиме, како овај парк посећују грађани различите узрасне доби, садржаји који се нуде морају бити усклађени са потребама грађана, те је донета одлука о изградњи додатних полигона за децу млађег узраста.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић најавио је изградњу нових садржаја у Авантура парку.

– Почињемо изградњу малог полигона намењеног млађој деци, са кловновима и пењалицама који ће бити ту да их забаве док старија деца проводе време у самом Авантура парку. Међутим, у завршној фази, одрадићемо zipline који ће бити позициониран по дијагонали комплетног подручја парка, те ће његова дужина износити преко 100 метара и као такав представљаће феноменалну атракцију за мало храбрије посетиоце – навео је Чучковић.

Он је посебно истакао да ће сви садржаји у Авантура парку бити бесплатни за све посетиоце, а како каже идеја је да овакви туристички садржаји буду од помоћи за све привреднике који послују на овом простору.

Чучковић је искористио прилику и замолио грађане да чувају уређена излетишта, како би понуда и угођај за све посетиоце били потпуни.

Директор Јавног преузећа за заштиту и унапређење животне средине Светозар Андрић најавио је да ће радови на изградњи додатних садржаја у Авантура парку у Обреновцу почети следеће недеље, како би све било спремно за предстојећу сезону.

– Као што је раније најављено, када је почела изградња Авантура парка, прва фаза је завршена али ће се радити на изградњи додатних садржаја на овом простору. Како је посета Авантура парку била изузетна, полигон који ћемо изградити има задатак да растерети постојећи Авантура парк – нагласио је Андрић и додао да ће нове садржаје моћи да користе без опреме деца млађег узраста.

Како би се повећао ниво безбедности грађана који посећују Авантура парк и користе расположиве садржаје, у наредном периоду на овом простору биће урађена ограда, а запослени из Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине биће задужени да обезбеде опрему за све посетиоце овог парка.