Вести

Бесплатне кациге за обреновачке бициклисте

Комисија за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац, четврту годину заредом дели бициклистима заштитне кациге. Ове године уз кациге суграђани су добили предње и задње трепћуће светло како би били видљивији у саобраћају. Ова акција спроведена је у сарадњи са припадницима сектора саобраћајне полиције у Обреновцу.

Мирко Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају нагласио је да су бициклистима подељене заштитне кациге како би се на тај начин повећала њихова сигурност.

-Законом о безбедности у саобраћају, ова опрема је обавезна. Казне су велике и крећу се између 3 и 5 хиљада у насељеном месту, док ван насељеног места казне се крећу између 6 и 20 хиљада. Ми смо у неколико последњих година изградили велики број бицилистичких стаза. Обреновчани веома често користе овај вид превозног средства и управо због тога смо организовали ову акцију поново – казао је Вранешевић и апеловао на све учеснике у саобраћају да додатну пажњу обрате на бициклисте.

Прошле године је у саобраћајној незгоди једно лице изгубило живот, а циљ ове акције и деловања Комисије је да у будућности не страда нити један бициклиста.